Altres activitats escolars

El ioga

El ioga és una activitat proposada als alumnes de la Casa de Nens i als de Primària. A càrrec de las profesores de l’asociació YOGUITOS.

Esport

A principis del segle XX, quan Maria Montessori va desenvolupar la seva pedagogia, gairebé no es plantejara la qüestió de l’educació física. És per això que, avui en dia, moltes escoles de Montessori tenen cura d’oferir un projecte educatiu esportiu dins del seu establiment.

A Moderato hem decidit treballar en col·laboració amb un centre esportiu proper a l’escola (Putxet Sport) que permet als infants tenir accés a instal·lacions de qualitat i ser supervisats per professionals de l’esport. Els nens i nenes a partir dels 6 anys comencen sistemàticament amb un cicle d’un any de natació, i les propostes varien cada any: arts marcials, hip hop, esports col·lectius, …

Moderato Montessori Barcelona - activitats escolars piscina

Piscina al centre Putxet Sport

Música

A l’Escola Moderato, la música és impartida per Berta Carrera, una professora de música que es va graduar al Conservatori de Música del Liceu. La Berta utilitza els mètodes d’ensenyament , música de Dalcroze i Willems que utilitzen el ritme com a base. Basant-se en la mobilitat natural i constant dels menors de 6 anys, es promou que utilitzin el seu cos com a instrument principal.

Per fer que les sessions de música siguin més profitoses,es fan amb només mig gru pala vegada.

Iniciació musical amb Berta Carreras

Psicomotricitat

L’activitat de psicomotricitat s’ofereix als nens i nenes de la classe de la Comunitat Infantil (15 mesos-3 anys) com a mínim dues vegades a la setmana. En forma circuits i amb equipament adequat : barra d’equlibri, triangle Pikler, rampes, túnels, … Per al seu desenvolupament psicomotor és fonamental que els infants tinguin una activitat corporal que impliqui tot el seu cos.

Belles arts

Una vegada al semestre, l’escola Moderato recorre a un artista per a que ofereixi tallers sobre un tema escollit. Durant diversos dies, els nens i nenes tenen temps de desenvolupar un projecte artístic complex, de provar diverses tècniques de les arts plàstiques (pintures, collages, repartiments, gràfics, etc.) i completar una o diverses obres que després es presenten a les familias en forma d’exposició.

Anglès

Dues hores a la setmana, els estudiants de primària es deplacen fins a Smart School, l’escola d’anglès que col labore amb Moderato, on es beneficien de les lliçons impartides per professors nadius.

Sortides Escolars

Finalment, un o dos cops al trimestre, l’escola Moderato organitza sortides escolars per descobrir la ciutat de Barcelona, ​​un museu, un festival de cinema o dansa, etc. Considerem que és fonamental que els infants estiguin oberts a la cultura i el món que els envolta

Les p’tits explorateurs d’art

Sortides escolars s’organitzen regularment