La nostra escola

EL NOSTRE CENTRE

El centre disposa de 3 aules grans amb accés directe als serveis per la classe dels més petits; 1 sala polivalent/menjador i un pati de 200 m2 on se situaran els horts en jardineres i els jocs.

Per a Maria Montessori, les aules són llocs on s’han “creat les condicions que afavoreixen el desenvolupament natural del caràcter del nen”. És per això que es parla més d’ “ambient” que d’aules.

Els nostres ambients

Els nostres ambients ofereixen al nen un entorn càlid i estimulant on pot estar actiu, descansar o trobar amics.

Als prestatges, instal•lats al seu abast, el nen troba el material Montessori adequat per suscitar el seu desig d’aprendre.

Les poques taules de la classe són adequades per a les activitats de lectura o de manipulació, es poden moure fàcilment, permetent una organització més flexible per a diverses activitats. La majoria de les activitats es realitzen sobre petites catifes, esteses a terra, on els nens se senten còmodes.

Un racó de lectura a cada classe proporciona als nens la possibilitat de descansar amb tranquil•litat. També hi ha plantes i un recorregut de la vida de cada nen mitjançant fotografies de la seva família, entre altres elements.

Composició del centre

El centre tindrà 3 classes:

1 classe d’alumnes de 2 a 3 anys

2 classes d’alumnes de 3 a 6 anys d’acord amb el mètode Montessori

Els nens/nenes de 15 mesos es podrán, ocasionalment, incorporar a l’escola si s’expressen correctament. No obstant això, aquests nens/nenes no podran passar a la classe superior abans dels 3 anys (excepte si compleixen 3 anys l’últim trimestre de l’any).

A més, cal assenyalar que la integració a la classe superior no es pot fer a la meitat d’un any per raons d’organització i d’equilibri.

Autonomia

El patio

1 ambient 15 meses-3 anys

20 nens

nivell P2 (20 nens)

1 guia Montessori catalana-castellana hablante 
1 assistent francòfona 

Llegeix més 

1 ambient 3-6 anys

22 nens en cada ambient

nivell P3/PS (8 nens) + nivell P4/MS (8 nens) + nivell P5/GS (8 nens)

En cada ambient 1 guía Montessori francòfona 1 assistent catalana-castellana

Llegeix més